Pozdravljeni, ogled vaše predstavitve me prijetno preseneča, ljudje in širša družba bi morali dati več veljave takim ustvarjalnim dejavnostim. S. Borovec

Slavko Borovec - slavko.borovec@telemach.net

Zares najboljše, naj olje v Sloveniji. Poizkusila sem že veliko proizvajalcev, tudi sami smo ga že delali v oljarni, vendar je Kocbekovo čisto bučno olje najboljše. Žal se le redko dobi v trgovinah v okolici Maribora.

Ana Pesl - ana.pesl@gov.si

Najboljše bučno olje! Tudi vaš domači kis je zelo uredu.

Urša Suhdolc - ursa_suhadolc@hotmail.com

Pozdravljeni! Prijatelj mi je podaril vašo čokolado STRAST z bučnimi semeni. Nekaj tako dobrega še nisem poskusila. A še bolj me je presenetil okus, ki sem ga zasledila v novih čokoladah. Drzna ideja s čebulo se mi je sprva zdela zastrašujoča, a ko sem okusila mešanje dveh okusov je zame zmagala. Škoda, da se dobi le v izbranih trgovinah. Morda pa je prav zaradi tega nekaj posebnega!

Taja Meglič - taja.meglic@gmail.com

Že vrsto let obiskujem vašo oljarno in vselej me omami prijeten vonj po bučnem olju, ki opaja vašo domačijo. Proizvodi od hladno stiskanega bučnega olja do strastno dobrih čokolad so me preprosto očarali in začarali za zmerom. Kadar je le priložnost z njimi radostno obdarjujem ljudi in jih spoznavam z odličnostjo ter primarnostjo vašega "čarnega" olja.

Jasna Branka Staman - jasnabranka@gmail.com

Vaši izdelki so enkratni od čokolad do olja, izdelke kupujem v turistični pisarni Radenci na avtobusni postaji, ker mi je lokacija lažje dosegljiva...

Valerija - tpotpo1@gmail.com

Žal, Vaše čokolade še nisem poizkusila, mislim, da mora biti nekaj čudovitega. Vendar problem je, kje kupiti, razen na Vaši lokaciji v Benediktu, Vidmu?

Brigita Giber - brigita.giber@ukc-mb.si

Spoštovani! Pred kratkim sem okusila vaše kekse z bučnim oljem in bučnimi semeni. Sprva sem mislila,da so eni tistih, ki so industrijsko proizvedeni amak tile vaši so enostavno enkratni. Ko prvega poješ se nekako ne moreš več ustaviti. Priporočala jih bom zagotovo še dalje. Lep pozdrav iz Ljubljane. Nika

Nika Veselko - nikavesel@gmail.com

Se že veselim vaših novih kulinaričnih dobrot in dobre družbe. Z lepimi pozdravi, Frenk

Frenk Nova - frenk@frenknova.com

Zgodovina

Oljarna Kocbek

Začela se je davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj.

Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost. Od leta 1994 se kot edini ukvarjamo s hladnim stiskanjem, kjer se semena ne obdelujejo (meljejo, pražijo in stiskajo), temveč se s posebno stiskalnico olje iztisne neposredno iz semen. Pri tem postopku je maks. temperatura obdelave 40° C in tako dobimo popolnoma naravno olje, ki je po vonju, barvi in okusu skoraj identično semenu. Ta olja so zelo blaga in v sebi ohranijo tudi vse vitamine in minerale, ki so zelo pomembni za naš organizem.

Več
Oljarna Kocbek - Bučna olja Kocbek

Zadnji nasveti

Vsi nasveti

Zadnji recepti

Vsi recepti